Nature trips

OPASTETUT MERIMELONTARETKET NÖTÖSSÄ SAARISTOMEREN KANSALLISPUISTOSSA

KAJAK-TURER PÅ NÖTÖ - FINSKA SKÄRGÅRDENS NATIONALPARK. MER INFO PÅ SVENSKA KOMMER!


Tervetuloa melomaan Saaristomeren Kansallispuiston sydämeen.


Maailman kauneimmaksi kuvailtu saaristo tarjoaa loistavat mahdollisuudet melomiseen isojen ulapoiden, suojaisten kalliopoukamien, elävien saaristokylien ja tuhansien saarien alati muuttuvassa maisemassa. Tervetuloa lumoavalle melontaretkelle avaran meren äärelle!


Keskellä Saaristomerta Nötön saarella asuva Gabriel Sydänvirta tarjoaa tänä kesänä opastettuja merimelontaretkiä kaiken ikäisille ja tasoisille. Tule kokeilemaan merimelontaa Nötön lähivesillä tai lähde kanssani melomaan koko päiväksi upeaan ulkosaaristoon. Kajakkeina yhdet maailman parhaista merikajakeista ja seuranasi melontaa rakastava opas. Vain yksilö- ja pariopastuksia!


Retkiä tarjotaan kesällä 1.6.-31.8. päivittäin Maanantaisin, Tiistaisin ja Keskiviikkoisin Yhteysalus M/S Eivorin Nötööseen saapumisen ja saarelta lähtemisen välillä. Voit siis saapua Nötöseen aamulaivalla ja lähteä pois retken jälkeen iltalaivalla. Retkien aikataulu on suunniteltu yhteysaluksen aikataulun mukaan, mutta melontaretkemme voidaan toteuttaa myös muina ajankohtina, jos olet jo Nötössä tai tulet omalla veneellä. Ota yhteyttä, rajoitettu määrä retkiä tarjolla tänä kesänä!


Tavataan aalloilla!
-Gabriel
RETKIVAIHTOEHDOT


3 TUNNIN MERIMELONTARETKI NÖTÖN LÄHISAARISTOSSA


Kolmen tunnin melontaretkellä melotaan Nötön lähivesillä. Retki sisältää opastuksen melonnan alkeisiin, kajakin hallintaan ja merimelonnan turvallisuuteen. Retken tahti ja pituus määräytyy toiveittesi mukaisesti, pidämme sopivasti taukoja ja nautimme ympäröivän merimaiseman ihanuudesta. Retken aikana saat merimelontakokemusta ja tutustut Saaristomeren kansallispuistoon. Retken aikana rantaudumme ainakin kerran saareen syömään eväitä. Tauon aikana voit tutustua saareen tai pulahtaa uimaan. Mukautamme retkeä yksilöllisesti osallistujan toiveisiin ja sääoloihin sopivaksi.


Aika: Maanantaisin, Tiistaisin ja Keskiviikkoisin. Retken suunniteltu aikataulu klo 10.30-14.00 . Tilauksesta mahdollista myös muuna ajankohtana. Katso tarkemmat matkustusohjeet Nötöseen tämän viestin lopusta.


Retken aloituspaikka: Nötön kyläsatama.


Retken sopivuus: Retkelle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta melonnasta. Osallistujien määrä 1-2.


Hintaan sisältyy: Opas, merikajakki ja muut melontavarusteet, eväsleipä ja tee.


Mukaan: Säähän sopivat varusteet, vaihtovaatteet, juomapullo, uima-asu ja pyyhe.


Melontavarusteet: Käytössämme on markkinoiden parhaimpiin ja luotettavimpiin kuuluvat kajakit ja varusteet, jotka on suunniteltu meriolosuhteisiin. Käytettävät kajakit ovat vakaita ja helppoja meloa.


Hinta: 60 € / henkilö (sis. ALV)


Varaus: Varaa retki hyvissä ajoin puhelimitse: 045-1354474 tai sähköpostitse gabriel@movingheart.net


Opas: Nötössä asuva Gabriel Sydänvirta on koko elämänsä liikkunut luonnossa ja vesillä. Melontakokemusta hänellä on eri vesistöistä ja maista yli 20 vuoden ajalta. Hänellä on kokemusta erilaisten retkien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä merillä, järvillä, metsissä ja vuoristoissa. Melonnassa hänestä upeinta on läheinen suhde luontoon, mereen sekä lähes äänetön ja jälkiä jättämätön tapa liikkua tuntien yhteenkuuluvuutta ja vapautta.


Retken jälkeen: Retken jälkeen voit kesäkaudella halutessasi vierailla Cafe Skolanissa tai tutustua itsenäisesti Nötön kauniiseen kylämiljööseen ennen M/S Eivorin lähtöä takaisen mantereelle.

PÄIVÄN MERIMELONTARETKI SAARISTOMEREN KANSALLISPUISTOSSA


Yhden päivän melontaretki sopii eritasoisille melojille, jotka haluavat viettää päivän meloen ulkosaaristossa. Retki suunnitellaan toveittesi mukaisesti ja opas opastaa kajakin hallinnassa, melontatekniikassa ja melontaturvallisuudessa. Melomme noin 5 tuntia Saaristomeren kansallispuistossa. Retken aikana tutustumme alueen luontoon ja rantaudumme ainakin kerran saareen nauttimaan retkilounasta. Tauon aikana voit tutustua saareen tai pulahtaa uimaan. Mukautamme retkeä yksilöllisesti osallistujan toiveisiin ja sääoloihin sopivaksi. Voimme esimerkiksi keskittyä melomaan pidemmän matkan tai rantautua useampiin saariin matkan varrella. Reittiehdotuksina esim. Nötön saaren ympärimelonta, lähisaariston kierros, Björköön/Långholmin saarialue, Bodön/Fårön saarialue, vierailu Aspön saarella tai Furuholmenit.


Aika: Maanantaisin, Tiistaisin ja Keskiviikkoisin. Retken suunniteltu aikataulu 10.00-15.30. Tilauksesta mahdollista myös muuna ajankohtana. Katso tarkemmat matkustusohjeet Nötöseen tämän viestin lopusta.


Retken aloituspaikka: Nötön kyläsatama.


Retken sopivuus: Melontaa harrastaville. Mukautamme retkeä toiveittesi mukaisesti. Osallistujien määrä 1-2.


Hintaan sisältyy: Opas, merikajakki ja muut melontavälineet, retkilounas saaressa.


Mukaan: Säähän sopivat varusteet, vaihtovaatteet, juomapullo, uima-asu ja pyyhe.


Melontavarusteet: Melomme SeaBirds Expedition ja Scott HDPE merikajakeilla, jotka ovat yksiä parhaimpia ja luotettavimpia meriolosuhteisiin suunniteltuja kajakkeja.


Hinta: 110 € / henkilö (sis. ALV)


Varaus: Varaa retki hyvissä ajoin puhelimitse: 045-1354474 tai sähköpostitse gabriel@movingheart.net


Opas: Nötössä asuva Gabriel Sydänvirta on koko elämänsä liikkunut luonnossa ja vesillä. Melontakokemusta hänellä on eri vesistöistä ja maista yli 20 vuoden ajalta. Hänellä on kokemusta erilaisten retkien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä merillä, järvillä, metsissä ja vuoristoissa. Melonnassa hänestä upeinta on läheinen suhde luontoon, mereen sekä lähes äänetön ja jälkiä jättämätön tapa liikkua tuntien yhteenkuuluvuutta ja vapautta.


Retken jälkeen: Retken jälkeen voit kesäkaudella halutessasi vierailla Cafe Skolanissa tai tutustua itsenäisesti Nötön kauniiseen kylämiljööseen ennen M/S Eivorin lähtöä takaisen mantereelle.NÖTÖN SIJAINTI JA MATKUSTUSOHJEET


Miten Nötöseen:

Nötön saari sijaitsee keskellä Saaristomeren Kansallispuistoa noin 20 km Nauvosta etelään. Saareen pääsee yhteysalus MS Eivorilla. Yhteysalus lähtee Nauvon Pärnäisistä Maanantaisin, Tiistaisin ja Keskiviikkoisin klo 8.30 saapuen Nötöseen noin klo 10.00. Paluumatkalle MS Eivor lähtee Maanantaisin ja Tiistaisin Nötöstä noin klo 16.30 saapuen Pärnäsiin klo 18.15 ja Keskiviikkoisin klo 19.00 saapuen Pärnäsiin klo 20.30. Laivamatka saareen kestää n. 1,5 tuntia suuntaansa ja on ilmainen.


Miten Pärnäsiin:

Turusta maateitse matkaa Nauvon Pärnäisiin tulee n. 70km. Pärnäisiin pääsee Turusta linja-autolla. Turun Linja-autoasemalta klo 6.45 lähtevä bussi (Skärgårdsbuss 903) saapuu Pärnäisiin klo 8.23. Yhteysalus odottaa bussia. Iltaisin linja-auto takaisin Turkuun lähtee Pärnäisista laivan saapumisen jälkeen kello 18.35 ja saapuu Turkuun 20.15. Pärnäisiin pääsee myös omalla autolla. Varaa matkaan aikaa Turusta ainakin 2 tuntia, matkanvarren lossi voi aiheuttaa viivästyksiä. HUOM! Keskiviikkoisin ei ole bussiyhteyttä iltalaivalta eli Keskiviikon retkelle voit osallistua vain omalla autolla.


Saaristomeren Kansallispuistosta:
http://www.luontoon.fi/saaristomeri


Nötön sijainti -google map:
https://www.google.com/maps/place/21680+N%C3%B6t%C3%B6/@59.9570598,20.6395103,8z/data=!4m5!3m4!1s0x468c9e4e32effd85:0xf3aede4dd9aa692b!8m2!3d59.9554772!4d21.7602173

Yhteysalus MS Eivorin aikataulu:
https://meritie.fi/aikataulut-reitti/


Copyright © Moving Heart 2020