Kayak Trips

OPASTETUT MERIMELONTARETKET NÖTÖSSÄ SAARISTOMEREN KANSALLISPUISTOSSA

KAJAK-TURER PÅ NÖTÖ - FINSKA SKÄRGÅRDENS NATIONALPARK.


Tervetuloa melomaan Saaristomeren Kansallispuiston sydämeen.

Maailman kauneimmaksi kuvailtu saaristo tarjoaa loistavat mahdollisuudet melomiseen isojen ulapoiden, suojaisten kalliopoukamien, elävien saaristokylien ja tuhansien saarien alati muuttuvassa maisemassa. Tervetuloa lumoavalle melontaretkelle avaran meren äärelle!


Keskellä Saaristomerta Nötön saarella asuva Gabriel Sydänvirta tarjoaa tänä kesänä opastettuja merimelontaretkiä kaiken ikäisille ja tasoisille. Tule kokeilemaan merimelontaa Nötön lähivesillä tai lähde kanssani melomaan koko päiväksi upeaan ulkosaaristoon. Kajakkeina yhdet maailman parhaista merikajakeista ja seuranasi melontaa rakastava opas. Vain yksilö- ja pariopastuksia!


Retkiä tarjotaan kesällä 15.6.-31.8. päivittäin Maanantaisin, Tiistaisin ja Keskiviikkoisin Yhteysalus M/S Baldurin Nötööseen saapumisen ja saarelta lähtemisen välillä. Voit siis saapua Nötöseen aamulaivalla ja lähteä pois retken jälkeen iltalaivalla. Tarjolla myös tunnelmallisia iltamelontaretkiä Torstaisin ja Lauantaisin Nötössä yöpyville. Retkien aikataulu on suunniteltu yhteysaluksen aikataulun mukaan, mutta melontaretkemme voidaan toteuttaa myös muina ajankohtina, jos olet jo Nötössä tai tulet omalla veneellä. Katso lisää matkustusohjeita viestin lopusta. Ota yhteyttä, rajoitettu määrä retkiä tarjolla tänä kesänä!


Tavataan aalloilla!
-Gabriel
RETKIVAIHTOEHDOT


3 TUNNIN MERIMELONTARETKI NÖTÖN LÄHISAARISTOSSA


Kolmen tunnin melontaretkellä melotaan Nötön lähivesillä. Retki sisältää opastuksen melonnan alkeisiin, kajakin hallintaan ja merimelonnan turvallisuuteen. Retken tahti ja pituus määräytyy toiveittesi mukaisesti, pidämme sopivasti taukoja ja nautimme ympäröivän merimaiseman ihanuudesta. Retken aikana saat merimelontakokemusta ja tutustut Saaristomeren kansallispuistoon. Retken aikana rantaudumme ainakin kerran saareen syömään eväitä. Tauon aikana voit tutustua saareen tai pulahtaa uimaan. Mukautamme retkeä yksilöllisesti osallistujan toiveisiin ja sääoloihin sopivaksi.


Aika: Päivittäin Maanantaisin, Tiistaisin ja Keskiviikkoisin, retken suunniteltu aikataulu klo 10.30-14.00. Iltaretkenä Torstaisin ja Lauantaisin 15.30-19.00. Tilauksesta mahdollista myös muuna ajankohtana. Katso tarkemmat matkustusohjeet Nötöseen tämän viestin lopusta.


Retken aloituspaikka: Nötön kyläsatama.


Retken sopivuus: Retkelle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta melonnasta. Osallistujien määrä 1-2.


Hintaan sisältyy: Opas, merikajakki ja muut melontavarusteet, eväsleipä ja tee.


Mukaan: Säähän sopivat varusteet, vaihtovaatteet, juomapullo, uima-asu ja pyyhe.


Melontavarusteet: Käytössämme on markkinoiden parhaimpiin ja luotettavimpiin kuuluvat kajakit ja varusteet, jotka on suunniteltu meriolosuhteisiin. Käytettävät kajakit ovat vakaita ja helppoja meloa.


Hinta: 60 € / henkilö (sis. ALV)


Varaus: Varaa retki hyvissä ajoin puhelimitse: 045-1354474 tai sähköpostitse gabriel@movingheart.net


Opas: Nötössä asuva Gabriel Sydänvirta on koko elämänsä liikkunut luonnossa ja vesillä. Melontakokemusta hänellä on eri vesistöistä ja maista yli 20 vuoden ajalta. Hänellä on kokemusta erilaisten retkien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä merillä, järvillä, metsissä ja vuoristoissa. Melonnassa hänestä upeinta on läheinen suhde luontoon, mereen sekä lähes äänetön ja jälkiä jättämätön tapa liikkua tuntien yhteenkuuluvuutta ja vapautta.


Retken jälkeen: 

Retken jälkeen voit ruokailla ja kahvitella Cafe Skolanissa tai tutustua itsenäisesti Nötön kauniiseen kylämiljööseen ennen M/S Baldurin lähtöä takaisin mantereelle. Saarella on myös mahdollisuus yöpyä omassa teltassa meren rannalla 10€ kulumaksua vastaan.

PÄIVÄN MERIMELONTARETKI SAARISTOMEREN KANSALLISPUISTOSSA


Yhden päivän melontaretki sopii eritasoisille melojille, jotka haluavat viettää päivän meloen ulkosaaristossa. Retki suunnitellaan toveittesi mukaisesti ja opas opastaa kajakin hallinnassa, melontatekniikassa ja melontaturvallisuudessa. Melomme noin 5 tuntia Saaristomeren kansallispuistossa. Retken aikana tutustumme alueen luontoon ja rantaudumme ainakin kerran saareen nauttimaan retkilounasta. Tauon aikana voit tutustua saareen tai pulahtaa uimaan. Mukautamme retkeä yksilöllisesti osallistujan toiveisiin ja sääoloihin sopivaksi. Voimme esimerkiksi keskittyä melomaan pidemmän matkan tai rantautua useampiin saariin matkan varrella. Reittiehdotuksina esim. Nötön saaren ympärimelonta, lähisaariston kierros, Björköön/Långholmin saarialue, Bodön/Fårön saarialue, vierailu Aspön saarella tai Furuholmenit.


Aika: Maanantaisin, Tiistaisin ja Keskiviikkoisin. Retken suunniteltu aikataulu 10.00-15.30. Tilauksesta mahdollista myös muuna ajankohtana esim. viikonloppuna, jos yövyt Nötössä. Katso tarkemmat matkustusohjeet Nötöseen tämän viestin lopusta.


Retken aloituspaikka: Nötön kyläsatama.


Retken sopivuus: Melontaa harrastaville. Mukautamme retkeä toiveittesi mukaisesti. Osallistujien määrä 1-2.


Hintaan sisältyy: Opas, merikajakki ja muut melontavälineet, retkilounas saaressa.


Mukaan: Säähän sopivat varusteet, vaihtovaatteet, juomapullo, uima-asu ja pyyhe.


Melontavarusteet: Melomme SeaBirds Expedition ja Scott HDPE merikajakeilla, jotka ovat yksiä parhaimpia ja luotettavimpia meriolosuhteisiin suunniteltuja kajakkeja.


Hinta: 110 € / henkilö (sis. ALV)


Varaus: Varaa retki hyvissä ajoin puhelimitse: 045-1354474 tai sähköpostitse gabriel@movingheart.net


Opas: Nötössä asuva Gabriel Sydänvirta on koko elämänsä liikkunut luonnossa ja vesillä. Melontakokemusta hänellä on eri vesistöistä ja maista yli 20 vuoden ajalta. Hänellä on kokemusta erilaisten retkien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä merillä, järvillä, metsissä ja vuoristoissa. Melonnassa hänestä upeinta on läheinen suhde luontoon, mereen sekä lähes äänetön ja jälkiä jättämätön tapa liikkua tuntien yhteenkuuluvuutta ja vapautta.


Retken jälkeen:

Retken jälkeen voit ruokailla ja kahvitella Cafe Skolanissa tai tutustua itsenäisesti Nötön kauniiseen kylämiljööseen ennen M/S Baldurin lähtöä takaisin mantereelle. Saarella on myös mahdollisuus yöpyä omassa teltassa meren rannalla 10€ kulumaksua vastaan.NÖTÖN SIJAINTI JA MATKUSTUSOHJEET


Nötön saari sijaitsee keskellä Saaristomeren Kansallispuistoa noin 20 km Nauvosta etelään. Saareen pääsee yhteysalus MS Baldurilla (Ent. MS Eivor).


PÄIVÄN MATKA

Yhteysalus lähtee Nauvon Pärnäisistä Maanantaisin, Tiistaisin ja Keskiviikkoisin klo 8.30 saapuen Nötöseen noin klo 10.00. Paluumatkalle MS Baldur lähtee Maanantaisin ja Tiistaisin Nötöstä noin klo 16.30 saapuen Pärnäsiin klo 18.15 ja Keskiviikkoisin klo 19.00 saapuen Pärnäsiin klo 20.30. Laivamatka saareen kestää n. 1,5 tuntia suuntaansa ja on ilmainen.


Turusta maateitse matkaa Nauvon Pärnäisiin tulee n. 70km. Varaa matkaan aikaa Turusta omalla autolla ainakin 2 tuntia, matkanvarren lossi voi aiheuttaa viivästyksiä. Pärnäisiin pääsee Turusta myös linja-autolla. Turun Linja-autoasemalta päivittäin klo 6.45 lähtevä bussi (Skärgårdsbuss 903) saapuu Pärnäisiin klo 8.23. Yhteysalus odottaa bussia. Maanantaisin ja Tiistaisin Pärnäisistä pääsee takaisin Paraisille Kaupungin tilausbussilla, lähtö laivan saapumisen jälkeen kello 18.20. Paraisilta jatkoyhteys paikallisbussilla Turkuun. HUOM! Keskiviikkoisin ei ole bussiyhteyttä iltalaivalta.YÖN YLI MATKA

Jos haluat kokea tunnelmallisen iltamelonnan, suosittelemme yön yli reissua Nötöseen.


Saapuminen Nötöseen Torstaina ja lähteminen Perjantaina:
Yhteysalus lähtee Nauvon Pärnäisistä Torstaina klo 13.30 saapuen Nötöseen noin klo 15.10.

Paluumatkalle MS Baldur lähtee Perjantai-aamuna Nötöstä noin klo 11.10 saapuen Pärnäsiin klo 13.00. Laivamatka saareen kestää n. 1,5 tuntia suuntaansa ja on ilmainen. Bussiaikataulut löydät matkahuollon sivuilta.

Saapuminen Nötöseen Lauantaina ja lähteminen Sunnuntaina:
Yhteysalus lähtee Nauvon Pärnäisistä Lauantaina klo 13.30 saapuen Nötöseen noin klo 15.10.

Voimme lähteä iltamelonnalle esim. kello 16.00 tai halutessasi päivämelonnalle Sunnuntaina.

Paluumatkalle MS Baldur lähtee Sunnuntaina Nötöstä noin klo 16.20 saapuen Pärnäsiin klo 18.30. Laivamatka saareen kestää n. 1,5 tuntia suuntaansa ja on ilmainen. Bussiaikataulut löydät matkahuollon sivuilta.YÖPYMINEN

Nötössä on mahdollista yöpyä tunnelmallisissa leiriolosuhteissa 10€ kulumaksua vastaan.

Vaihtoehtoina on luonnonmukainen leirintäalue Saaren etelä-osassa, jossa yöpyminen omassa teltassa tai Kylätalo metsän reunassa, jossa yöpyminen lattialla omilla petivaatteilla. Kysy lisää Gabrielilta varauksen yhteydessä!
Saaristomeren Kansallispuistosta:
http://www.luontoon.fi/saaristomeri


Nötön sijainti -google map:
https://www.google.com/maps/place/21680+N%C3%B6t%C3%B6/@59.9570598,20.6395103,8z/data=!4m5!3m4!1s0x468c9e4e32effd85:0xf3aede4dd9aa692b!8m2!3d59.9554772!4d21.7602173

Yhteysalus MS Baldurin aikataulu:
https://meritie.fi/aikataulut-reitti/


Copyright © Moving Heart 2020